10 radostí jara a léta 2020

22.7.20

Ač jsem pocitově zamrzla v dubnu (viním počasí a koroňáka), čas si přestávku nedal a půlka roku je za námi! Což znamená, že nastala ta pravá chvíle na můj oblíbený článek shrnující to nejlepší od ledna do června. 

Dva rekapitulační články z loňska najdete tady:

1) Doby Tatry Winter

...aneb druhá výprava zimní tatranské výzvy, kdy jsme na drsňáka přelézali sedlo pod Baraními rohy a totálně promokli při pokusu dojít na Zbojničku... Více o téhle (i ostatních výpravách) si můžete počíst v TOMHLE článku :)

(c)David



2) Sigma

...moje malá velká fotoradost (konkrétně: Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Macro), díky které se můžu ke kytičkám přiblížit mnohem víc než dřív :) 



3) Lezení na skalách

...posouváme svoje dovednosti aneb když na stěně lezete 5C a na skále se klepete na 4A :D 




4) Godula & Javorový...

...poslední venkovní pivo těsně před karanténou a pak výšlap na Javorový stylově na konci karantény :)


Selfie like a Pro - screenshot z webu se streamem z webkamery z vrcholku Javorového :D



5) Chleba

... o chlebu už jsem tu psala několikrát: jak začala karanténa, započalo i mé pekařské snažení a s TÍMHLE receptem už jsem napekla nepočítaně chlebů s nejrůznějšími kombinacemi muk a příchutí... :)



6) Avokáda a zahrádka na balkoně

...na začátku to tak vůbec nevypadalo, ale v současnosti náš balkon připomíná džungli. Na jedné straně se činí kuličkami obsypaná rajčata, na druhé straně z truhlíků přetékají bylinky a mezi tím vším se motají kelímky s papričkami a květináčky s naklíčenými avokády... Když si vzpomenu, jak mi jako malé Jítě chcípl kaktus, tak tohle je pro mě kolosálním úspěchem! :D




7) Macocha

...to jsme si to tak vyšli na procházku do Moravského krasu a byli předem smíření s tím, že do Macochy se nemáme šanci dostat - mé předešlé zkušenosti zahrnují vzpomínku na paní v kase se slovy: "Nemáte rezervaci? No, tak to ne, to se dostanete příští léto...". O to větší tedy bylo naše překvapení, když jsme uslyšeli: "Mno, za 10 minut jde dovnitř skupina, kde si dva lidi nevyzvedli rezervaci... Chcete si to místo nich vzít?" :D A tak jsme se pokochali Macochou nejen zvenčí, ale i zevnitř :)




8) Plesy

... taneční, které jsme začali v prosinci, jsme v únoru zdárně ukončili a střihli si k tomu ještě tři plesy - ve Stříteži u Třince, závěrečný ples Starletu v Brně (u nich jsme se učili) a pak ještě ples studentské unie našeho FIT VUT :)


9) Knížky

... hlavně díky karanténě se mi povedlo přelouskat během jara docela dost publikací, a to jak na mé milované čtečce, tak i ve fyzické podobě. Namátkou vybírám například: 
  • 101-letý stařík
  • Rudý Zeman
  • Milovaný vůdce
  • Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele
  • Dívka v pavoučí síti


10) Řečtina

... sice od mého Erasmu uplynuly už 3 roky (tyjo, to tak letí...), ale myšlenky na častější návštěvy Řecka a udržování místních kontaktů mě neopouštějí. A tak jsem od slov přešla k činům a konečně si nainstalovala Duolingo a prokousávám se řečtinou! A říkám si, že kdyby nic jiného, tak si alespoň trochu trápím mozek taky s nečím jiným, než jen s prací :)



Co během uplynulého půl roku potěšilo vás? :)

Mohlo by vás zaujmout...

9 komentářů

  1. Macochu a plesy závidím! Na lodičkách po Punkvě jsem se plavila jen jako malé děcko. Když jsme se před lety snažili, tak to bylo beznadějně vyprodané. Trefit na nevyzvednutou rezervaci, to je štěstí. Na druhou stranu, v Moravském krasu je plno dalších krásných míst, tak mě to nikdy moc netrápilo. Ráda jezdím zvláště do Rudic a na koupání do lomu v Blansku.

    Moje plesy byly bohužel všechny plánované až na konec března a duben, takže vše kvůli covidu zrušeno nebo o rok odloženo. Smolík, no. :(

    Je fajn číst, že byl přelom jara a léta aspoň trochu příjemný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se v Krasu nejvíc líbí Sloupsko-šošůvské jeskyně, dodnes lituju, že jsem si před lety nepřikoupila povolení na focení :( Alespoň mám o důvod víc se tam vrátit... :)

      Vymazat
  2. Mám z těchhle fotek radost přes obrazovku, jsou takové pěkné :) A zvláště ta z webkamery z kopce je úžasná :D :D :) Jen z Macochy jde trochu závrať. ...Gratuluju k novému objektivu - ať najde hojné využití!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, u Macochy mám vždycky strach, že mi do ní něco spadne, takže vždycky křečovitě svírám brašnu s foťákem :D

      Vymazat
  3. Zaujala mě ta bylinková zahrádka. Pěkně se ti ta zeleň ujala, to je pak radost, dívat se, jak všechno roste. - Krásné fotky, cestuješ a sportuješ hodně, máš hodně zážitků, to je dobře. - Zajímavý výběr knižních titulů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahrádka nám dělá vážně radost, je hezký mít na bytě takovou malou zelenou oázku :)

      Vymazat
    2. Ještě ohledně knih - 101 letý stařík, bylo to stejně dobré jako 100 letý stařík? nebo už problém nastavovaných kaší?

      Vymazat
    3. Mno, bavím se u té knížky dost dobře, ne že ne, je to příjemná oddechovka :) Ale řekla bych, že 100letý stařík byla o chlup větší jízda :)

      Vymazat
  4. Do třetice - ty fotky jsou úžasné, zejména ty akční, skupinové, s lidmi.

    OdpovědětVymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...