V ZOO s Tamronem

24.6.21

Taky vždycky na akcích lehce závistivě okukujete fotografům ty krásný dlouhý bílý teleobjektivy? Už několik let jsem si říkala, že až budu velká holka, tak taky takový budu mít, a budu s tím chodit lovit zvěř do lesů. No a před ne příliš dlouhou dobou jsem usoudila, že už je na čase se tou velkou holkou stát. :) 

Vyrazila jsem tedy na nákup a po dlouhém porovnávání a přemýšlení si odnesla z Megapixelu Tamron 100-400mm f/4.0-6.3. A abychom se spolu lépe poznali, tak jsme spolu vyrazili do brněnské ZOO :)

A jaké jsou moje první dojmy? Vlastně jsem byla dost spokojená - konečně si ze ZOO odnáším fotky, kde zvíře není vidět jen jako shluk pár pixelů někde v dálce. :D Ano, objektiv je už trochu jiná váhová kategorie, ale když se člověk uklidní a dá si tu vteřinku na pořádný zaostření, tak se to v ruce dá v klidu udržet (navíc má velmi slušnou stabilizaci). Co se týče kresby a barev, nepozoruju žádný problém. Ani se světelností nemám výraznější potíže (ostatně, v segmentu těch levnějších teleobjektivů byste lepší Fko hledali asi marně), i v horším světle někde u terárka nebyl problém na největší díru pořídit slušný záběr :)

Vlastně tu je jedna chyba - není bílej :( :D

Ale teď už konečně fotky samotné - dejte mi vědět, která se vám líbila! A jestli máte zkušenosti s jakýmkoli teleobjektivem, neváhejte se podělit o zkušenosti :) 

Krásný léto přeje Jíťa :)


















Mohlo by vás zaujmout...

4 komentářů

  1. Tak to jsme na tom stejně, taky jsem vždycky závistivě okukovala objektivy :D. Ale velká holka pořád nejsem, asi bych s tím ani pořádně neuměla. Tvoje fotky jsou perfektní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ale uměla, za chvíli už bys s tím špehovala každý hnízdo v okolí :D

      Vymazat
  2. To je mazec! Nádherné a profi fotky, hned bych jich pár hodila na pohledy ZOO. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, rdím se :) Tak že bych je nabídla v Zoo na pohledy? :D

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...