BuJo 2022

16.12.21

Když jsem vloni touhle dobou rozbalovala balíček s mojí vánoční radostí - budoucím diářem 2022 - byla jsem hodně zvědavá, jakou podobu mu nakonec vytvořím a jak to celé bude vypadat na černém papíru. Ano, čtete správně, můj budoucí bullet-journal je celý na černých stránkách, a upřímně, hrozně mu to s nimi sluší :) Tak se na něj pojďme kouknout! :)


Teď už možná někteří tušíte, odkud vítr vane: využila jsem před rokem vánoční akce na Archer&Olive a nadělila si pod stromek jejich "blackout" tečkovaný sešit s tvrdými deskami a několik akrylových per (konkrétně mi do balíčku dali sadu 3mm a 0,7mm Cool Fall Selection a 0,7mm Tropical Selection - akce byla ve stylu "dojde vám balík s jedním černým sešitem a třemi sadami kreslítek podle našeho výběru", takže skutečný obsah zásilky byl do poslední chvíle trochu tajemný :D). 


Sešit samotný hodnotím pozitivně. Líbí se mi "látkové" pokrytí desek, stříbrné okraje stránek, šití (zatím žádný list nevypadl a sešit působí docela robustně), kapsička na drobnosti, dvě záložky, gumička na zavírání a taky ouško na tužku - to mi třeba u mého jinak velmi oblíbeného Leuchtturmu1917 trošku chybí (i když se dá dokoupit). Stránky samotné jsou opravdu hodně černé, s šedými tečkami, které ale nejsou nijak razící. Listy (160 GSM) nepropíjejí, necuckují. 


K akrylovým perům zas takový proslov mít nebudu. Jednoduše - nebyl s nimi jediný problém, krásně kryjí, schnou překvapivě rychle, a ani po roce nepozoruju vysychání náplní. Vždycky s nimi stačí trochu zatřepat a pěkně kreslí. A na tom černém podkladu vážně hezky vyniknou, všechny! :)


No a teď už k tomu, k čemu jsem tohle všechno použila - k vytvoření bullet-journalu 2022. Bujo 2021 (klik na článek) jsem se snažila dělat poměrně jednoduše, bez komplikovaných ilustrací, s místem na všechny možné poznámky. Tenhle systém se mi osvědčil, ale pozoruju, že mi obvykle stačilo mnohem míň místa na jednotlivé dny, než které jsem si vytvořila. To jsem musela vzít v potaz i kvůli tomu, že A&O sešit má jen 160 stránek a ne 250 jako Leuchtturm. No, ale nakonec jsem se s přípravou všech měsíců vlezla s přehledem a několik stránek mi ještě na konci zbylo - třeba na fotky nebo poznámky. :)






Rozložení měsíců mám pokaždé stejné - jednoduchá tiulka, měsiční přehled dnů a pak jedna stránka pro každý týden, včetně boxíku na poznámky a pozitiva :)


Sem tam mám i něco navíc - třeba sezónní plánovače :)


Všechno je udělané pomocí několika čar, žádné složité ilustrace byste u mě nenašli...


A na konci mám ještě pár volných listů - plánuju je, stejně jako letos, využít na takové malé album. Každý týden jsem si pomocí mé malé Xiaomi tiskárničky vytiskla fotku s nějakou hezkou vzpomínkou a nalepila ji právě na volné místo na konci diáře, a musím říct, že je na tu sbírku fotek na konci roku hezký pohled :) 



Tak takhle vypadá moje budoucí BuJo! Sehnala jsem si k němu ještě bílou gelovku na obyčejné psaní a jsem připravená na nový rok :) Jsem hodně zvědavá, jak budu za rok A&O produkty hodnotit! 

A co vy? Taky vyznáváte metodu bullet-journalingu? A připravujete si diář celý dopředu, nebo po jednotlivých měsících či týdnech? 

Mějte se krásně a užívejte zimu!

Vaše Jíťa :)


----------------


Nakonec mám pro vás ještě pár odkazů :)


Mohlo by vás zaujmout...

8 komentářů

  1. Wow, sakra, ty jsi dobrá! Tohle bych já nezvládla, ale hlavně na to nemám tolik času. Mám diář od Cup of Style a jsem s ním už třetím rokem spokojená :-) Nemám v tomhle kreativního ducha, takže tohle vždycky obdivuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diář od ACOS jsem taky jednou měla, ten malý, a nebyl vůbec špatný! Jen si sem tam potřebuju zapsat víc myšlenek, naplánovat nějakou větší událost atd, a na to v normálním kupovaným diáři místo nějak není... takže proto si připravuju na každý rok BUJO a zatím jsem spokojená... a ani mi to letos nezabralo moc času, všechno je to jen pár linek a sem tam malá kresbička. Celý vlastně vznikal ve chvílích, kdy se mi chtělo prokrastinovat :D

      Vymazat
  2. Super, krásný diář! Já se pokoušela o bujo několikrát, ale nebyla jsem schopná u toho vydržet. Kombinuju klasický papírový kalendář s Google kalendářem a to mi vyhovuje. Ale bullet journals se mi moc líbí, jen mám problém, že nejsem schopná ho tak pěkně výtvarně zpracovat, i když bych chtěla, nedaří se mi to podle mých představ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Mě to zase nevydrželo s google kalendářem :D Ale máš pravdu, že člověk všude vidí takové vyšperkované diáře a pak je smutný, že ten jeho tak taky nevypadá...ale přitom to o těch ilustracích vůbec není, hlavní je obsah a jeho uspořádání tak, aby ti to vyhovovalo a abys vždycky našla v poznámkách, co potřebuješ... :)

      Vymazat
  3. Teda, tak ten je naprosto perfektní! Slintám, jen ho vidím. Ty obrácené barvy dodávají diáři pořádný šmrnc. Mně by to přišlo trochu nepraktické, že do diáře nelze psát obvyklými psacími prostředky a je třeba s sebou nosit speciální tužku pro ad hoc plánování mimo domácí pracovní stůl, ale to je asi malá daň za takovou krásu. :)

    Na letošek jsem taky začala dvěma týdny na dvojstranu a více volnými stránkami na poznámky na konci, tak jsem sama zvědavá, jak mi to bude vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílá tužka navíc je taková daň za ty krásný černý stránky no :D Naštěstí se dá nacpat do poutka, co je přímo přidělané k diáři...zatím se mi ji ještě daří nosit s sebou a neztratila jsem ji :D

      Vymazat
  4. Moc se ti to povedlo a líbí se mi tvůj styl. Do Archer&Olive bych také chtěla jít, pravděpodobně hned jako další bujo 😁🤍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) A&O mají skvělý produkty, jen je škoda, že se tu dají špatně sehnat... Každopádně po prvním měsíci používání jsem dost spokojená :)

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...