Podzimní povídání

14.11.22

Uvařme si čajík do oblíbenýho hrnečku, zapalme svíčku, zachumlejme se do deky... a pojďme si v tichu listopadového temného večera povídat. Jen tak, o všem a o ničem, sejít se a přemýšlet, a na chvíli nechat odpočívat toulavý pohorky :)




Jak se máte, přátelé? Co vám udělalo v poslední době radost? Já začnu a vy zatím přehrabujte vzpomínky :) 

Takže... před pár dny jsem se rozhodla zase zestárnout a k tomuto skvělému nápadu jsem dostala dva malé jehličnany, smrček a jedličku. To abych si měla kam pověsit hamaku (tuhle), která byla tím hlavním darem. A tak mám teď na balkoně svůj mini-les a přemýšlím, kam hamaku pověsit, než na to ti dva pichláči budou připravení :) Máte taky svoji hamaku a nějaké hamačí tipy? 

Zdroj: 9gag.com



Taky mám radost z výletu na Pálavu, sice byla celý den v mraku, ale víno a nereznička v baťůžku výhledy dost dobře vynahradily :D 





Trošku se nám s Davidem zastesklo po létání... takže mlsně pokukujeme po napodobení úspěšného lednového Tenerife a přemýšlíme nad dobytím nějakého dalšího kanárského ostrova. Doporučíte mi některý? :) Ale do ledna je času habaděj, a proto jsme se rozhodli létací potřebu ukojit trochu dříve a za pár dnů se chystáme do... Skotska! Do Edinburghu! Trošku tomu pořád nevěřím. Sice tam strávíme jen několik dní a čeká nás hlavně městská turistika, ale chápete to, Skotsko :D Po 13 letech se vracím do UK, mezi ty kamenný baráčky a zelený kopce... Byli jste tam někdy? Doporučíte nám nějakou dobrou kavárnu či hospůdku? :)


Zdroj: pngegg.com


A mezi tím, co se večery prodlužují a listí na stromech ubývá, jsem stihla i první letošní chřipečku. Smrk, frk, fuj. Každopádně motivace v podobě blížícího se odletu fungovala a už jsem snad bacilu-prostá :) 

Aby byla mizerie malinko větší, povedlo se mi ještě nechtěně seznámit mobil s asfaltem - to bylo před 4 týdny a ještě pořád mi ho v servisu nezvládli opravit :D Už jsem se pomalu smířila s tím, že se mi vrátí pytlík šrotu, a začala koukat po vhodné náhradě. Vidíte, i tady byste mi mohli poradit - co máte v kapse za mobil? A jste s ním spokojení? Případně, po kterém mlsně koukáte? A povedlo se vám ho taky někdy zlikvidovat? :D

Zdroj: blogs.opera.com


Taky přemýšlím, jak to tu na blogu vylepšit, co dělat jinak, jestli změnit razantněji vzhled... Poslední velkou věcí byly integrované mapy.cz místo obvyklých klikacích odkazů, a zdá se mi, že se vám tahle změna nepříčila. Časem zkusím zase něco malého přidat a vylepšit, aby vám tu u mě bylo dobře :) Každopádně, jsem vám neskutečně vděčná za každé přečtení a milý komentář!! Motivuje mě to tvořit dál, vyprávět vám o cestách a zážitcích, zlepšovat se ve focení a líbí se mi, že si v komentářích předáváme nápady a inspiraci :)

No a teď mi povídejte vy v komentářích, moc se na ně těším! Opatrujte se! Potkáme se ve článku o Skotsku :) 

Vaše Jíťa


Mohlo by vás zaujmout...

9 komentářů

  1. Ó, Skotsko, já chci taky! To mi připomíná, že jsem ještě doteď nenapsala článek o našem putování po Skotsku, které jsme podnikli v létě. V Edinburghu jsem byla několikrát, je nádherný, ale už se mi nějak omrzel kvůli davům turistů :(. Mám raději menší městečka, Stirling je jako z pohádky, York je taky super nebo Durham u Newcastlu. Kavárničku asi neporadím, my jsme v Edinburghu žádnou pěknou nenašli, což je vlastně docela ostuda. Ale byli jsme jednou na obědě v Greyfriars Bobby, to je ta hospůdka hned za sochou psa Bobbyho. Moc se těším na tvé zážitky ze Skotska! Užijte si to tam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít víc dnů, tak bychom se asi taky vydali i na jiná místa, ale za ty 4 dny to zas nechceme nějak hrotit a spíš si to užít na jednom místě...takže si to pak bude určitě žádat návrat za skotskými kopečky :) Na tvůj článek se těším! :)

      Vymazat
  2. Edinburgh je srdcovka! Jména podniků ráda zapomínám, ale vylovila jsem je ze staršího článku - na večer se mi moc líbil The Bow Bar na Victoria Street, skvělá piva a whisky, navíc je to podnik, kam hodně chodí i místní, dopoledne na scones a čaj zase vedla útulná kavárnička Deacon's House Café hned u vstupu do hradu. Ostatní podniky mě moc nezaujaly, resp. asi bych je úplně nedoporučila, a to jsem byla v Edin už třikrát. Tak snad budete mít i na jídlo štěstí, já tu britskou kuchyni prostě moc neprožívám. :D

    Kdyby bylo hezky a nemlhavo, určitě si vyšlápněte na Artur's Seat, je odtam ten nejkrásnější výhled. Držím palce, ať se výlet vydaří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme zpátky a moc ti děkuju za tipy! Do Bow Baru jsme zašli poslední den večer na pivko a měli skvělý výběr :) Na Deacon's House Café jsme narazili hned první den a chtěli tam jít na snídani, jen jsme zůstali překvapeně stát venku před dvěřmi, protože otevírali až v 10h a my měli už v 8h hlad :D Ale povedlo se nám tam zajít jiné ráno a moc se nám tam líbilo :)

      Jo, a Arthur's Seat padl taky :D

      Vymazat
    2. Jituš, to mě moc těší, že jste tipy využili a že se líbilo!

      Vymazat
  3. Ve Skotsku je nádherně! Byla jsem tam se základkou na poznávacím zájezdu 🙂, jen škoda, že v té době jsem ještě neměla lepší foťák, ale snad se tam ještě někdy podívám i do Londýna 🙂. Mě podzim utekla strašně rychle, ani nevím jak.., ale teď už se těším na to vánoční období, advent a vše s tím spojené 🤗🎄. S telefonem mě to moc mrzí.. snad ho co nejdříve opraví a budeš ho mít u sebe a přinejhorším kdyby se nepovedlo (což doufám, že se nestane) tak ať dobře vybereš a pořídíš nový 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mobil už mám doma, funguje, tak jsem ráda, že se vybírání nové placky do kapsy odložilo :D
      Vidíš, mně zase přišlo, že letos je ten podzim nějaký dlouhý :D Ale na sníh a svařák a pohádky se už taky těším :)

      Vymazat
  4. Škótsko je môj cestovateľský sen, veľmi by som sa tam chcela pozrieť. :) Fotky sa tiež podarili. A čo sa týka mobilu - tiež sa mi na začiatku roka podaril podobný manéver. Mám teraz iPhone 12 mini a musím sa priznať, že som s ním spokojná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O iPhone12 taky přemýšlím :) Sice mám už ten svůj. zpátky a relativně v pořádku, ale proč nemít v záloze vymyšlenou náhradu :D

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...