Deset jarně-letních radostí

1.8.19

S věkem prý čas běží rychleji - léto a zima se střídají nějak víc často, mamka má už zase narozky, a nebude dlouho trvat a budu zase stát v laboratoři před svými fakultními svěřenci. Musím se přiznat, že ač se právě fyzicky nacházíme někde na přelomu července a srpna, mám pocit, jako by byl teprve březen a všecka ta šílená letošní dobrodružství by byla ještě předemnou. 

Dělo se toho od minulého povídacího článku spousta. Cestování, zážitky, nový zkušenosti... Tak se na to pojďme podívat :)



Osm dní v Belgii! O tomhle dobrodružství se tu nebudu už moc rozepisovat - všecko podstatné najdete v cestovatelských článcích:




50km přes Bílé Karpaty. 6.4. jsme se s kamarády sebrali, nabalili do baťůžků sváču a vodu a 12 hodin si to štrádovali přes hory a doly krásnou bílo-karpatskou krajinou, která mi místy připomínala Středozem. Hustou mlhou povalující se v lesích, deštěm, přes prosluněné zelené louky a večerním deštíkem s duhou nad hlavou jsme se probojovali z Nivnice do Nivnice a lehce bolaví pak šťastně sedli do hospody k závěrečné kofole. Fotku mám jen jednu jedinou, těsně před odjezdem na akci - a i když kolem mě byly nádherné scenérie, jsem ráda, že je nemám na fotkách, ale kdesi ve vzpomínkovém šuflíku :)
Evo* konference v Lipsku (Německo) Aneb moje první IT konference vůbec! Měla jsem zde přednášku o svém výzkumu, na kterém pracuju na fakultě, potkala spoustu dalších nadšených doktorandů z celého světa a zašla na zajímavé přednášky ostatních účastníků. A jsem FAKT vděčná za to, že se mnou jel i můj vedoucí a protáhl mě celým konferenčním děním a pomohl mi se připravit na prezentování! :)
A takhle jsem přednášela :)



Víkend na Žďárských vrších. Inu, to se má tak, že jsem si koupila krásný nadýchaný péřový zelený spacák. A jak jinak ho vyzkoušet, než vyjet na žďárské kopečky, přespat v 1.5°C pod Devíti skalami (a spokojeně si chrochtat, že je mi teplo), druhý den si udělat kolečko přes Malinskou skálu, Dráteníčky a Palice, vypít spoustu kafe, a těsně před slejvákem se vrátit do Brna. :)



Pálava. Aneb tradiční jarní výlet naší fakulty po krásách jižní Moravy...



Jaro všude kolem... Které jsem letos přes všecky akce a povinnosti skoro nestíhala vnímat.



Darování krve. Víte, nejsem zrovna moc jehla-friendly tip. Kdykoli se do mě snažili doktoři něco píchnout, musela jsem se dost držet, abych nevyváděla nebo se rovnou nezhroutila (a i to se párkrát stalo :D). Takže dodnes moc nechápu, kde se ve mě jednoho jarního dne vzala síla odpovědět na otázku "Jdeš se mnou darovat krev?" jednoduše "Hmmm... Tak jo!" Dobře, nebudu dělat hrdinu - po kontrolním odběru mi začalo trochu hučet v uších a napadlo mě, že to možná nedám. Ale odběr jsem přežila ve zdraví, za 5 minut bylo po všem a už jsem si cucala kafe a sušenku s pocitem, že jsem v životě udělala něco dobrýho. :)



ISCAS konference v Japonsku. S prezentováním na konferencích se mi letos roztrhl pytel, a jsem za to vděčná. I když jsou to pokaždé pracovní cesty, najde se pár chvilek na poznávání nejbližšího okolí - a nejinak tomu bylo i tam daleko na východě. Chcete-li, můžete si počíst ZDE. :)


GECCO 2019 v Praze. Nojo, už to začíná být nuda, já vím, ale moje třetí (a asi poslední letošní) konference proběhla v půlce července v Kongresovém centru v Praze. Jela jsem sem jen s menším příspěvkem, a spíš si užila přednášky ostatních. A taky se mi povedlo projít se po Praze, ve které jsem pořádně už nějakých 10 let nebyla. :)



A pak jsem se pustila ještě do jednoho obrovskýho dobrodužství - měsíc v nádherný přírodě kdesi daleko od tý naší malinký zemičky... Zatím si dovolím moc neprozrazovat (ale kdo mě stalkuje po instagramu, ten už ví ;) ) a jen vás dvěma fotkami nalákat na vyprávěcí články, které přijdou... :)




A co potkalo vás v první půlce roku? Podělte se :)
Vaše Jíťa

Mohlo by vás zaujmout...

4 komentářů

  1. Tolik výletů, cestování, zážitků! To je pak radost o tom i jenom číst, natož žít. :) Jsem moc zvědavá na report z Ameriky, pokud jsem teda cílovou destinaci odhadla dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uhodla, konkrétně jde o Kanadu ;) Fotky už se editují, články budou snad od září :)

      Vymazat
  2. Ty jo, krása, tolik zážitků! Jsi dobrá, že dokážeš ujít tolik km, já nějak zjišťuju, že nemám takovou fyzičku, jakou bych chtěla :/. ALe snad se to vylepší, potřebuju chodit po Lake District, Skotské vysočině a tak :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se zlepší, neboj, jen co začneš chodit, tak první den bude hrozný a druhý den už budeš skákat jak kamzík! Mívám to přesně takhle, první den si pokaždý nadávám, kam to zase lezu a že mi to nejde :D

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...