Ignis Brunensis 2016

24.7.16

Na přelomu května a června Brno pravidelně ovládne ohňostrojové šílenství: Ignis Brunensis. Jedná se o mezinárodní ohňostrojnou soutěž, kdy se postupně na brněnské přehradě a Špilberku představí několik týmů z různých zemí se svou světelnou šou.
Na přehradě je tato akce doplněná ještě o spousty atrakcí, ze kterých se alespoň mně dělalo špatně už od pohledu zezdola, a taky o spousty stánků s jídlem a velkými plyšáky :D Prostě taková pouť, nebo jak to celé nazvat.


Ohňostroje jsou synchronizované s hudbou, kterou po celou dobu můžete poslouchat na rádiu, 88.3 FM (Kiss Hády tuším).
Představení lze sledovat buď prakticky odkudkoli z břehu přehrady, nebo z tribuny, odkud je sice nejlepší výhled, ale zároveň se platí vstupné.
Doporučuju příjít v předstihu, klidně i hodinu, protože když přijdete těsně před začátkem, nemusí se vám podařit upíchnout na nějkým dobrým místě.


Zážitkem ovšem nejsou jen samotné rachejtle, ale také cesta na akci a z ní. Pokud se rozhodnete využít brněnské MHD, pak vás čeká velice kontaktní a tulící zážitek se spoustou úplně neznámých lidí, a nebudete se stačit divit, že do už tak narvané šaliny se ještě někdo další vleze :D Každopádně, DPMB si zaslouží velkou pochvalu za organizaci a posílení spojů! :)


Letos jsem byla na třech ohňostrojích - česko-německém, slovenském a portugalském. Poslední zmíněný se mi líbil nejvíc, byl pěkně dynamický a seděl na hudbu. :)

Foceno na Nikon D5300 + Nikkor 18-140 mm. :)









Mohlo by vás zaujmout...

0 Comments

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...