BuJo 2023

1.1.23


Přátelé, vítejte v novém roce! 

S lednem přichází čas zavřít starý diář do šuflíku a vytáhnout nový, s ještě nepopsanými stránkami. Takže se tímto loučím s mým krásným BuJo2022 od Archer&Olive (článek), který mi uplynulých 365 dní dělal radost a přesouvám se do: Leuchtturm1917 Bauhaus Edition - černé desky, modré okraje stránek a modré tečkování. A jako každý rok vás i letos nechám do něj nahlédnout :)

Ne, opravdu nezvládám připravovat BuJo týden po týdnu a proto i letos mám celý diář připravený na celý rok dopředu. Pracuju si na něm vždycky v průběhu roku, když je chvilka času, a v ledu tak mám diář hotový. Za ty roky už celkem vím, jaké rozložení mi vyhovuje, nepatlám se se složitými ilustracemi a tak mi to celé nezabere ani tolik času, jak by se zdálo. Tentokrát jsem mnohokrát místo ilustrací sáhla po washi pásce či vystřihnutých obrázcích; velkou pomocí jsou taky razítka s měsíčními kalendáři. :)

Máte taky nějaký svůj malý hack na BuJo? A setkali jste se už s tímto stylem vedení diáře? :) 





Oblíbená dvoustránka pro uchovávání inspirace:



Pro každé čtvrtletí mám jednu dvoustranu s přehledem událostí:



Titulní stránky měsíců. Všechno je to jen pár čar či kousek washi pásky :) Letos jsem si na titulky přilepila i přehled měsíce, je to takový hezký malý detail.




Pro každý měsíc mám pak takovýto velký přehled...




...a pro každý týden dvoustranu s místem pro každý den a pro poznámky...


Každý měsíc jsem ladila do trochu jiných barev, abych si je odlišila. Říjen jsem pak pojala jako takovou vzpomínku na výlet do Skotska (článek je zde) :)





Na konci mi pak zbývá ještě pár stránek na poznámky, fotky atd. Všechno je kreslené pomocí Archer&Olive akrylových per, které mám už z loňského roku a které si s Leuchtturmem dost dobře rozuměly, zasychaly rychle a i na bílých stránkách hezky vynikly. 

Mějte se krásně a ať se rok 2023 vydaří! :)
Vaše Jíťa


----------------


Nakonec mám pro vás ještě pár odkazů :)










Mohlo by vás zaujmout...

10 komentářů

  1. Máš to nádherné, krásně sis s tím vyhrála :) Ať ti dělá radost po celý rok :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji ty úvodní titulky, jsou sice, jak říkáš, jednoduché, ale přitom efektní, přehledné a hlavně krásné. Radost pohledět! Obdivuji, jak máš BuJo vymazlené. Já se pomalu přikláním ke stále větší jednoduchosti, protože jsem zjistila, že čím menší sešit, tím pro mě lepší (vleze se všude a používám ho pak mnohem více). Akorát je to na úkor malůvek a dalšího zdobení, na které už nezbývá prostor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že přechod od loňského A&O se 160 stranami k Leuchturmu1917 s 250 stranami byl docela šok, najednou mi přišlo, že toho místa je nějak moc a že možná tak moc prostoru vážně nepotřebuju... Na 2024 mě ale čeká opravdu malý sešit, takže se těším, že ho udělám opravdu jednoduše, bez ozdob... možná i jen v černé barvě... uvidím :)

      Vymazat
    2. Oceňuji, že nejsem jediná, kdo plánuje bullet journal na 2 roky dopředu. :D

      Vymazat
    3. Kdepak, nejsi v tom sama :D Vždycky na jmeniny dostanu sešitek na diář na přespříští rok a mám tak dost dlouhý čas na přípravu :D

      Vymazat
  3. Máš to moc hezké 🙂. Tohle se mi vždy líbilo, když si s tím uměl někdo vyhrát a namalovat různé obrázky. Bohužel jsem zjistila, že deníky atd. nejsou nic pro mě, stačí mi poznámky a kalendář v telefonu, kam si vše důležité můžu zapsat a mám to tak vždy při ruce, ať už se jedná o různé doktory, důležité schůzky nebo třeba svátky/narozeniny 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kalendářem na mobilu jsem to zkoušela dlouho, ale nějak jsme si spolu nerozuměli :( takže jsem zůstala u papíru a časem objevila BuJo a to byla moje konečná :D

      Vymazat
  4. To je prostě boží! Miluji sledovat, jak si ten svůj diář každý hezky kreativně vytváří. Já bohužel tento dar nemám, a proto již několikátým rokem vždycky sáhnu po diáři od holek z Cup of Style :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ACOS mají každý rok moc pěkný diář, taky jsem ho jedním rokem používala :) Ale nakonec jsem zůstala u Bujo, vyhovuje mi zatím pořád nejlíp :)

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...