Deset (pod)zimních radostí

30.12.19

Jako by tomu bylo včera, kdy jsem dopsala a zveřejnila článek se souhrnem mých malých-velkých radostí první poloviny letošního roku, a už je čas na druhý díl! Můžete mi někdo prosím vysvětlit, kam se všechny ty dny ztratily a jakto, že takovou rychlostí? :)

Brno:




Není ale namístě litovat uplynulého času - radši se pojďme podívat společně na to, co všecko se povedlo v druhé půlce roku 2019 :)

(1) Víkend na mém prvním táboře v životě - v roli návštěvy a občasného pomocníka 



(2) Rumunsko - přechod kousku Fagaraše, návštěva Brašova a hradu Branu. Více si můžete počíst TADY. :)



(3) Ukrajina - aneb jak jsem oslavila 28. narozeniny v Černobylu! O téhle nadmíru zajímavé a poučné akci právě dávám dohromady článek, a troufám si neskromně tvrdit, že se máte na co těšit :)





(4) Letní výzva Doby Tatry - i o ní se vám víc rozepíšu v samostatném příspěvku, nebojte :)






(5) Taneční - překonala jsem svou introvertnost a socializační nechuť, nazula botky na podpatku a začala se učit tancovat! A pokaždý se nemůžu dočkat, až zase pujdu :D



(6) Sushi! Moje láska k tomuhle jídlu od doby květnové návštěvy Japonska nepolevila. A když jsem ke svátku dostala knížku o přípravě sushi (info) a k tomu podložku, rýži a další suroviny, bylo dokonáno - měli jste mě vidět, jak nadšeně patlám rýži a balím rolky :D




(7) Curling - s kamarády jsme v Brně objevili celkem nedávno zprovozněnou curlingovou halu v areálu Zbrojovky. Člověk by při pohledu na závody na olympiádě neřekl, jak napínavá a potící aktivita to je! Víc o curlingu v Brně najdete ZDE.



(8) Mám dovybaveno na hory a lezení - po 5 letech nový pohorky, sedák, lezky... :)


(9) První slanění! A to konkrétně včera v Brně kousek od Svratecké :)





(10) A nakonec tu mám jednu velikánskou foto-radost: z fotek z Kanady vznikl kalendář v konečném nákladu 42 kusů! A jak můžete vidět z fotek níže, měli jsme je v bytě naskládané opravdu všude :D Tiskla jsem nakonec u Saal Digital na A3 rozměr na matný fotopapír a jsem nadšená z toho, jak krásně vyšly barvy...




Tak to by bylo - souhrn toho nejzajímavějšího z druhé poloviny letoška. Co hezkýho potkalo vás? Neváhejte se podělit, moc ráda si počtu :) 

A protože je tohle poslední článek roku 2019 (nicméně několik článků vztažených k aktivitám v 2019 ještě vyjde), přeju vám do novýho roku spoustu sluníčka, radosti, optimizmu a odhodlání. Zároveň vám všem moc děkuju za návštěvy, komentáře a sledování - ať už zde na blogu, nebo na facebooku a instagramu. :) 

Vaše Jíťa 

Mohlo by vás zaujmout...

9 komentářů

  1. ad 9) Jita slanuje: https://youtu.be/ylf83W8Gji0

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, těším se na článek o Černobylu, tomu jsme se podivovala už na instagramu :D. Když koukám, co vše jsi zažila, cítím se jako pecivál, ale aspoň mám motivaci víc výletovat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že inspiruju, to vždycky potěší :) Černobyl stál vážně za to, už se těším, až to všecko sepíšu dohromady :)

      Vymazat
  3. Kanada si ten kalendář fakt zasloužila! :) U tak povedených snímků by byla škoda, aby zůstaly nevyužité na disku počítače.

    Gratuluji k nákupu nových pohorek. Já svoje nové vybírala několik měsíců, než jsem našla boty, u kterých jsem na první vyzkoušení věděla, že jsou ty pravé.

    Jsem zvědavá na Černobyl. Chtěla jsem tam výlet na podzim s kamarádkou, ale letenky na poslední chvíli vycházely hodně draho, tak jsem to odložila a uvidíme letos, zda už to konečně klapne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle jsem si už během tvorby fotek v Kanadě říkala - že by bylo super, kdyby nezůstaly jen na monitorech... a povedlo se a jsem za to moc ráda! :)

      Pohorky jsem naštěstí vybrala docela rychle na základě kamarádovy pozitivní recenze na českou firmu Prabos. Sice mi trochu trvalo, než jsem se je naučila pořádně zašněrovat a vyladit správné ponožky, ale nedám na ně dopustit, i v zimě jsou úžasný!

      Černobyl jsme začali plánovat docela brzo, letenky a prohlídku jsme objednávali cca 1.5 měsíce předem, takže to cenově ještě vyšlo hezky... Doporučuju jet na jaře nebo až napodzim, aby ti výhled nekrylo listí ;)

      Vymazat
    2. Díky za tipy. My jsme chtěly jet v říjnu, ale asi jsme se hotl trefily do frekventovaného termínu, protože nejlevnější letenky vycházely na 3 k (cca 2-3 týdny předem, takže to až takový last minute nebyl). Vím, že kolegyně do Kyjeva létá za 20 EUR, tak to asi fakt byla jen souhra náhod... Bohužel jsme nebyly časově moc flexibilní, tak jsme musely cestu odložit na neurčito.

      Vymazat
  4. Mě se strašně líbí jak Jíťa slaňuje. Doufám že to taky budu tak umět!

    OdpovědětVymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...