Dva dny ve Včelíně

26.5.23


Možná si ještě pamatujete na loňský článek, ve kterém jsem vás vzala na Broumovsko do krásnýho, před zraky všech schovanýho, teepee (článek je TADY ;)). A letos si spolu tuhle zkušenost osvěžíme a znova se vydáme glampovat, protože to vloni opravdu stálo za to. Vzhůru směr Želiv!





Glamping, neboli glamorous camping, je takovou zajímavou formou útěku do přírody - obvykle máte k dispozici originální (a hodně dobře vybavené) ubytování zašité mezi lesy a loukami, kde máte všechno, co byste k pobytu mohli potřebovat a jako bonus je kolem vás ticho a klid. Takovýchto ubytování vzniklo za posledních pár let v republice habaděj a tak není problém si glampování vyzkoušet ve vámi vytoužené lokalitě. 


My jsme se s kámoškou letos rozhodly pro Včelíny Želiv, konkrétně pro jejich Zelený Včelín. Jedná se o takovou maringotku s postelí pro dva, plynovým vařičem, dřezem, nádobím, koupelnou, kamínky a stolkem, doplněnou venku saunou a ohřívacím sudem s vodou. K tomu máte spoustu dřeva na zátop, krásnej výhled na protější louku, na které se večer pasou srnky, a ráno vás budí sluníčko a cvrlikající ptactvo :)

Uvnitř jsou i kamínka, kdyby bylo chladno :)

Tohle byly asi ty nejlepší míchaný vajíčka, co jsem kdy uvařila :D

Uvnitř je to sice malé, ale nechybí nic podstatného:

A ráno nás v posteli takhle lechtalo sluníčko po nose :)

Kadibudka se srdíčkem nesmí chybět :D

A jako bonus má Zelený Včelín i saunu a sud - ten jsem si obzvlášť užila! :)


Celý čas jsme ale nestrávily jen na Včelíně, koukly jsme se i trochu po okolí. První den jsme se prošly až do vsi Vřesník, k Sedlické hydroelektrárně a kolem vody zpátky až do Želivského kláštera

Želivský klášterní komplex je moc hezký. Najdete v něm i restauraci a klášterní pivovar :)

Želiv z výšky:



A druhý den, po cestě zpátky do Brna jsme se zastavily na vrchu jménem Křemešník a křížem krážem ho probloudily :)


Takže tohle byly moje dva dny a večery u Želivu - plný klidu, ničeho nemusení, útulna a dobrýho jídla. Tož snad se vám za rok přihlásím z podobně krásnýho místa :)

Vaše Jíťa


Pár odkazů na závěr:

Mohlo by vás zaujmout...

10 komentářů

  1. To je nádhera, úplná oáza klidu, kterou bych teď moc potřebovala :) Glamping jsem vyzkoušela minulý rok a moc mě to okouzlilo, ráda bych letos vyrazila zas, jen náš pejsek na tom není dobře a netroufneme si ji opustit.

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, držím palce, ať je pejskovi brzo líp! A taky ať se na nějaký podobný místo co nejdřív dostaneš a budeš si moct vydechnout :)

      Vymazat
  2. O tomto ubytování jsem už slyšela a moc se mi zalíbilo, musí to tam být kouzelné :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle konkrétní místo jsem našla náhodou, původně jsem měla v merku úplně jinačí a jinde. Ale byla to skvělá volba, kousek od Želivu a přece v úplném soukromí a klidu :)

      Vymazat
  3. Vypadá to skvěle. To by bylo něco pro mě! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pobyt na podobném místě můžu jen doporučit :) určitě by se ti to líbilo :)

      Vymazat
  4. Opravdu příjemná zašívárna. :) Já takhle jezdím na chatičku našich, to je vlastně glamping jako vyšitý, ale tohle je navíc i krásný způsob, jak poznat další malebná místa, kam bychom se jen tak nevydali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chata zní taky skvěle! Já bohužel nic takového k dispozici nemám, takže zašívací potřeby řeším takhle :D

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...