Fotodrobky (22.3.2020) - karenténní focení

22.3.20

Milí fotopříznivci, 

asi se shodneme na tom, že je současná situace pěkně k vzteku - venku se rozjíždí jaro a my kvůli tomu mikroskopickému virovému prevítovi sedíme doma. Mně k tomu ještě rychle před karanténou přibyl domů nový objektiv - Sigma 17-70mm f2.8-4.0 Contemporary - takže kromě několika kvítek vedle baráku jsem toho moc cvaknout nezvládla. Co se dá dělat, je potřeba respektovat a dodržovat nařízení a snažit se zůstat co nejvíc v pohodě a pozitivní :) 

Nojo, ale co s tím foťákem, na který se práší? Tak ten hezky vezměte do tlapek a pojďte se podívat, co všecko s ním doma můžete zkusit! :)

Máte i vy nějaké fototipy do karantény? Šup s nimi do komentářů! :)

Vaše Jíťa

Co fotit doma? 

Já třeba dokumentuju, jak nám roste tenhle truhlík s bylinkama... Na trénování s novou Sigmou ideální :) (tohle je jen rychlá fotka z mobilu, ty umělečtější teprve přijdou :D)


FlatLay fotografie - už dlouho jsem si chtěla tenhle styl focení "random věcí na jednom místě z výšky" zkusit... Možná vás překvapí, jaká věda to ve skutečnosti je a na kolik detailů je potřeba myslet... :)


Máte-li doma nějaké zvířátko, můžete ho dosadit do role modelky...

I my máme doma zvířátko... robotický vysavač, který neváhá sem tam ulovit někomu šálu a kromě luxování i vytřít... :D



Taky není od věci podívat se na to, čím upravujete fotky, zda vám to vyhovuje, a třeba i vyzkoušet nějaké nové editory...


A co si konečně nějaké fotky vytisknout vyzdobit si s nimi diář, nástěnku, stěnu v obýváku, nebo si založit album, na který pořád nebyl čas? :)

Mohlo by vás zaujmout...

6 komentářů

  1. Jo, jo... na focení je tohle období... prostě špatné. :/ Snad brzy pomine. Každopádně výzva fotek z okna je geniální nápad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, focení z okna se mi taky líbí :) Ono těch možností je ve skutečnosti spousta, stačí jen chvíli koukat kolem :)

      Vymazat
  2. Super článek, budu se snažit najít čas a postupně si ty tipy a triky projít, pořád si říkám, jak se musím ve fotografování zlepšovat a pořád nic :D. Teď mám naštěstí díky Frodovi dost námětů na focení i doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, Frodo tě nakonec ve focení pořádně vycvičí :D Už se těším na vaše společný úlovky :)

      Vymazat
  3. Focení z okna jsem praktikovala i před koronou, když bylo zajímavé (slejvák, čarovný západ slunce a jeho odlesky na žaluzkách, zimní sněžení, ptáčci na stromě před oknem, rozkvetlý špendlíkovník a podonbě... jo, doma se dá nafotit pár věcí. Třeba i večer rozsvícená lampa,, zátiší z fotky, několika sošek nebo kamínků a rozžaté svíčky... a domácí zvířena, to je kapitola sama o sobě. :D - Ale jsou to prima tipy a taky moc pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, z okna se toho dá nafotit habaděj, a když máš třeba ještě k dispozici krmítko pro ptáčky, tak to je úplně nejlepší :D

      Vymazat

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...